Про це 21 вересня 2015 року заявив керівник Секретаріату ВО «Свобода» Олександр Мирний, коментуючи чергові брехливі закиди глави МВС на адресу націоналістів, які він висловив цього дня, перебуваючи в Черкасах, передає прес-служба «Свободи».

Націоналіст наголосив, що «Свобода» позиватиметься до міністра внутрішніх справ щодо його висловлювань.

«Зауважу, що міністр МВС не тримав слова в багатьох випадках, а не лише зараз. До прикладу, одразу після подій на Майдані Аваков говорив: «Покарані будуть усі: від Януковича-Захарченка до того, хто виконував наказ і жорстоко натискав на курок, стріляючи по мирних людях». Нагадаю, що Європейська комісія визнала, що саме структура Авакова зробила все для того, щоби зупинити розслідування злочинів стосовно Майдану. Я ж, як і вся «Свобода», не буду опускатися до рівня Авакова і відповідати у стилі «сам дурак», – зазначив свободівець.

Водночас націоналіст зауважив, що Юридична служба ВО «Свобода» готує позов до Авакова щодо захисту чести, гідности та ділової репутації.

«Наші юристи вже готують усі необхідні документи. Хочу нагадати, що після заяв Авакова наші народні депутати подали звернення в Генеральну прокуратуру, за яким ГПУ відкрила три кримінальні провадження щодо тиску на слідство та використання службового становища. Тобто Аваков уже має відповісти за сказане раніше. Думаю, що і за ці слова Аваков обов’язково буде відповідати, незважаючи на те, що судова система сьогодні працює за телефонним правом, а не законами України», – наголосив Олександр Мирний.

ІА "Вголос": НОВИНИ