У неділю, 18 липня, в місті Дрогобич, що на Львівщині стався обвал будинку. Мова йде про аварійний будинок №101/1, який розташований на вулиці Михайла Грушевського. Там обвалився ще один під'їзд.

В результаті пригоди, на щастя, ніхто не постраждав.

Як повідомили у Дрогобицькій міській раді, демонтаж цього аварійного будинку був неможливий. Причиною стала дія арешту суду.

Відомо, що наразі будинок оточили представники служб екстреного реагування. Там відбувається засідання, на якому приймають рішення щодо демонтажу аварійної конструкції, яка знаходиться між двома обваленими під’їздами.

Як повідомляють у відділі з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, міською радою будинок визнано аварійним на підставі експертних висновків ліцензованих організацій. Досі демонтаж будівлі не можна було здійснити через дію арешту суду, під яким будинок перебував з 2 вересня 2019 року до 24 червня 2021 року. До 29 червня 2021 року діяв термін можливого оскарження рішення суду.

Варто нагадати, що обвал будинку на вулиці Грушевського стався 28 серпня 2019-го року. Тоді в результаті пригоди загинуло 8 осіб. Будівлю визнали аварійною, а всіх, хто там мешкав, відселили.

Після трагедії всім власникам квартир надано компенсацію для придбання нового житла.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ