Два роки тому в селі Сокільники, що за Львовом, впав літак АН-12. В результаті авіакатастрофи згинуло п'ятеро людей. Ще троє потрапили в лікарню.

Розслідування трагедії тривало 2 роки і зараз експерти оприлюднили остаточні результати.

Про це йдеться на сайті Національного бюро з розслідування авіаційних подій.

Відомо, що розслідування проводила спеціальна комісія Національного бюро з розслідування авіаційних подій.

Так, за висновками комісії, на момент падіння авіасудно, зокрема двигуни та паливна система, були повністю справними, а екіпаж – досвідченим. Експерти вважають, що основною причиною катастрофи були фізичний стан та перевтома екіпажу, який не встиг відпочити між рейсами.

«Найімовірнішою причиною зіткнення справного повітряного судна із землею під час заходження на посадку в умовах туману, стала неспроможність екіпажу виконувати політ в приладових умовах внаслідок ймовірної фізичної перевтоми, що призвело до неусвідомленого зниження літака нижче глісади та зіткнення із землею», – йдеться у повідомленні.

Також експерти зазначили, що ще однією причиною могла бути його перезавантаженість. Адже на момент злету авіасудно було перевантаженим на 5,4 тонни за максимальну злітну масу. Тож це могло призвести до збільшення використання палива. Його залишок не дозволив перелетіти на запасний аеродром у Борисполі, тому екіпаж попросив дозаправлення у Львові.

Що відомо про авіакатастрофу АН-12

  • Авіакатастрофа сталась 4 жовтня 2019 року у Сокільниках.
  • На борту літака перебувало 8 пасажирів, з яких п'ятеро загинуло, а троє потрапили у лікарню.
  • Літак перевозив автомобільні запчастини з іспанського міста Він до Стамбула. Він повинен було дозаправитись у львівському аеропорту.
  • Варто зазначити, що авіалайнер належав київській приватній авіакомпанії «Україна-Аероальянс».
  • Одразу після авіакатастрофи Державіаслужба заборонила їй польоти.

Читайте більше новин за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ