Авіакомпанія Air China – єдиний закордонний перевізник, який регулярно здійснює комерційні рейси до Північної Кореї, – скасовує авіасполучення між Пекіном і Пхеньяном, починаючи з понеділка, 17 квітня.

Про це повідомив на своєму сайті китайський державний телеканал CCTV, передає DW

Наразі останній рейс за маршрутом «Пхеньян – Пекін» відбувся увечері 14 квітня за місцевим часом.

Рейси між столицями двох держав, які Air China здійснює тричі на тиждень, і раніше неодноразово скасовувалися у зв'язку з браком пасажирів та погодними умовами. Таким чином єдиним авіаперевізником, який здійснюватиме авіаперевезення в КНДР, залишиться північнокорейська авіакомпанія Air Koryo.

Новина про скасування рейсів Air China з'явилася на тлі зростання напруження між КНДР та США. 14 квітня офіційний Пхеньян заявив про готовність «безжально нищити» сили США та їхніх прибічників у разі, якщо ті атакуватимуть КНДР.

Останнє загострення між Вашингтоном і Пхеньяном виникло у зв'язку з тим, що США спрямували авіаносну ударну групу до Корейського півострова у відповідь на ракетні випробування, які здійснила КНДР. У Пхеньяні через це пригрозили Вашингтону «найжорсткішими контрзаходами» та заявили, що готові до війни.  

 

ІА "Вголос": НОВИНИ