Відоме австрійське архітектурне бюро Coop Himmelblau взялося споруджувати оперний театр у Криму, в анексованому Севастополі.

Про це повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба на своїй сторінці у Facebook.

У відповідь Україна планує ввести санкції відносно австрійської будкомпанії.

«Протягом деякого часу ходять чутки про участь архітектурного бюро Coop Himmelblau у флагманському проєкті Путіна в Криму – спорудженні оперного театру в окупованому Севастополі. На початку жовтня я подзвонив директору бюро Вольфу Пріксу і намагався переконати його не руйнувати свою репутацію участю в цій непрямій і одночасно однозначній легітимізації анексії», – пише Щерба.

На жаль архітектор не прислухався до його аргументів.

«Україна серйозно вивчає питання введення санкцій відносно Прікса і його бюро», – зазначив дипломат.

Також Щерба заявив, що «наші партнери по всьому світу будуть повідомлені, що колись респектабельне архітектурне бюро укладає нині сумнівні угоди з Путіним».

Видання Крим.Реалії нагадує, що 12 червня 2019 року Росія спланувала зведення в анексованому Криму «Севастопольського державного театру опери та балету» і «Академії хореографії».

Проте місцеві жителі виступили проти будівництва оперного театру на мисі Кришталевий, про що свідчать негативні результати громадських слухань.

Масштабне будівництво музейно-культурного комплексу вже стартувало, замовником виступає фонд «Національна культурна спадщина», підрядником – пов'язана з братами Ротенбергами компанія «Стройгазмонтаж» – будівельник «Кримського мосту».

У комплекс входитиме театр опери та балету та музеї.

Читайте більше міжнародних новин на Вголосі:

Європейський Союз планує продовжити санкції проти Російської Федерації в грудні.

Президент Російської Федерації Володимир Путін продовжив санкції проти України та низки західних країн до 31 грудні 2021 року.

Україна планує судитися з Росією у Міжнародному кримінальному суді через захоплення Криму та розгортання війни на Донбасі. 

ІА "Вголос": НОВИНИ