Полякову та Розенблату, попри всі спроби уникнути обвинувального акту, вручили його.

Про це кореспондентові «Вголосу» розповів заступник Генерального прокурора та керівник САП Назар Холодницький.

«Треба визнати — у них справді була спроба уникнути отримання обвинувального акту. Однак, факт є факт — акти згідно зі законом вручені і ми зараз чекаємо судового провадження та крапки у обвинуваченнях, які їм висунуті», — повідомив він.

Також прокурор додав, що Борислав Розенблат і Максим Поляков усіляко намагалися затягувати справу.

«Були спроби відкладення, влітку посилалися на канікули. На жаль, затягування — це те, що люблять ці обвинувачені. У п’ятницю Розенблат був у САП, знову написав, чому відмовляється його отримувати. Казав, що хоче перенести на понеділок і таке інше, але прокурором було вжито всіх можливих заходів, щоб цей акт вважався належно врученим», — поділився очільник САП.

Крім цього, Назар Холодницький пояснив, як особисто бачить цю справу.

«Схема дуже проста: завдяки різним грошовим вливанням і любові Борислава Розенблата до наживи, у нього виникла ідея проштовхувати законопроекти про буцімто легалізацію видобутку бурштину та просування тих чи інших підприємств для цього. Таким чином штучно створювалися переваги низці підприємств. Це було зафіксовано слідчими», — зазначив він.

Борислава Розенблата звинувачують у тому, що він нажив собі 200 тисяч доларів, вплинувши на рішення чиновників Держслужби геології і надр та місцевої влади щодо надання ТОВ «Укртехдобич» спецдозволів на користування надрами.

ІА "Вголос": НОВИНИ