Як відомо, дозвіл на будівництво АС «Західної» отримало ТОВ «Бізнесресурс», що контролює більшість пасажирських перевезень у Львові. За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб, власником ТОВ «Бізнесресурс» є мешканець Львова Ростислав Хома. Кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «УкрІнвестБуд», яке подало пропозицію на інвестиційний конкурс, є той же Ростислав Хома, бережанин Тарас Хома і брюхівчанка Оксана Винявська.

Відтак, попри непридатність автостанції до обслуговування транспорту і пасажирів та незручну комунікацію з містом, туди намагаються «зігнати» громадський транспорт.  

«Звичайно, ніяких послуг та ніякого комфорту там немає. Це лобістський проект, – прокоментував лідер фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Руслан Кошулинський. – Взаємини Андрія Садового з мешканцями району могли б бути кращими. Політика, яку застосовує міський голова до мешканців районів, що приймають сміття зі Львова та доїжджають у місто з районів, могла би бути іншою. Натомість люди невдоволені, адже все роблять, щоб задовольнити приватні інтереси».

Тим часом громади селищних та районних рад продовжують скеровувати листи-звернення до Львівської облдержадміністрації, обласної ради та мерії з вимогою скасувати перенесення приміських та міжміських маршрутів на автостанцію «Західна».  

ІА "Вголос": НОВИНИ