Про це розповів Азаров російському виданню «Известия».

Повідомляється, що розгляд у московському суді було ініційовано так званим Комітетом порятунку України.

Як заявив Азаров, рішення московського суду має велике значення і дозволить звернутися в міжнародні інстанції.

"Ми обов'язково будемо робити подальші кроки. Зараз ми плануємо звернутися в міжнародні суди і надати всі ті дані, які розглянуті в Москві в якості вихідних матеріалів. Це свідчення, це великий пласт документів. Ми сподіваємося також, що українські суди, хоча вони нам спочатку і відмовили, під напором наявних доказів будуть змушені прийняти до розгляду наші позови", - сказав він.

Азаров також вважає можливим створення "уряду у вигнанні", якщо складуться необхідні передумови.

За його словами, це відбудеться, коли влада в Україні "не зможе здійснювати свої функції, а народ зажадає альтернативної влади".

Нагадаємо, 8 грудня поліція провела обшук на квартирі Миколи Азарова в Дарницькому районі Києва. В квартирі зберігалося багато цінних речей, творів мистецтва, зброї та іншого. Також в квартирі знайшли нагороди та привітання від керівництва РФ, які екс-прем'єр отримував у тому числі і під час трагічних подій Революції Гідності. 

У Нацполіції повідомили, що вилучені речі можуть бути використані як доказ у справі за обвинуваченням Азарова у розкраданні в особливо великих розмірах.

Як відомо, екс-прем’єр-міністр України Микола Азаров зустрічався з президентом РФ Володимиром Путіним з 18 на 19 лютого у Росії.  

 

ІА "Вголос": НОВИНИ