Азербайджан розпочав комерційне постачання газу до Європи Транс-Адріатичним газопроводом, який обходить територію Російської Федерації.

Про це інформує пресслужба Міністерства енергетики країни.

В такий спосіб країна досягнула стратегічної мети у реалізації проєкту «Південний газовий коридор». У відомстві зазначають, що це дасть змогу диверсифікувати джерела і маршрути транспортування, а також гарантувати енергетичну безпеку споживачів.

Передбачається, що упродовж наступних 25 років Азербайджан буде постачати в Європу понад 10 млрд кубометрів газу щороку. З них приблизно 8 млрд надходитимуть до Італії. 2 млрд кубометрів отримуватимуть Греція і Болгарія. Решта обсягу газу транспортуватимуть на сусідні ринки.

Нагадаємо, що 13 жовтня 2020 консорціум TAP AG року заявив про завершення будівництва цього газопроводу, а в експлуатацію його ввели вже в листопаді. Його загальна протяжність становить 878 км.

Це остання ланка проєкту «Південний газовий коридор», який передбачає транспортування азербайджанського газу до Європи. Його запустив Президент Азербайджану Ільхам Алієв 29 травня 2018 року.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ