Сьогодні почалась наступальна операція в районі Нагірного Карабаху. Внаслідок цього військам Азербайджану вдалось зайняти кілька висот.

Про це повідомило Міністерство оборони країни, пише «Європейська правда».

Як з'ясувалось, сьогодні вранці «незаконні вірменські збройні угруповання в районі розміщення миротворчого контингенту росії» вчинили «акт терористичного саботажу», що призвів до загибелі азербайджанського військового.

«Крім того, елементи незаконних вірменських збройних формувань спробували захопити сопку Киргиз, розташовану в гірському ланцюгу, що охоплює територію Кельбаджарського та Лачинського районів, та закріпити там нові бойові позиції», – додають у відомстві.

Внаслідок цього Азербайджан розпочав операцію «Відплата», в межах якої «взяли під контроль височину Киргиз, а також Сарибаба вздовж Карабаського хребта Малого Кавказького хребта і низку інших важливих панівних висот».

В межах операції «було знищено кілька бойових позицій незаконних вірменських збройних формувань, а також завдано авіаудару по військовій частині у селищі Юхари Оратаг колишнього Агдаринського району».

«Міністерство оборони заявляє, що відповідно до Конституції Азербайджанської Республіки будь-який терор і провокація, скоєні на суверенних територіях нашої країни, рішуче припинятимуться, а контрзаходи будуть ще більш шокуючими», – підсумовує оборонне відомство країни.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ