Українські бійці за майже два місяці облоги в Маріуполі, ліквідували понад 2500 російських окупантів та ще 5000 поранили. Все це без підтримки авіації й артилерії. Водночас в місті загинуло понад 25 тисяч цивільних.

Про це повідомив офіцер розвідки управління полку «Азов» Ілля Самойленко під час пресконференції.

«Ми також знищили понад 60 танків і підбили 30. Це більш як 10% втрат ворога по всій країні. Така сама ситуація з БТР, артилерійськими системами. І на Маріуполь довелося близько 50% всіх бомбардувань з РФ. 150 прильотів на день. В нас була нульова підтримка. Ані повітряної, ані наземної, ані артилерійської підтримки», - зазначив боєць.

За словами Самойленка, російська армія вбила 25 000 людей.

«Захоплення Маріуполя йде вже 2,5 місяці. Такої облоги в історії ще не було, і з такою кількістю жертв серед солдатів, і жертв серед цивільних. 25 тисяч цивільних були вбиті російською армією. Але ми - військові, у нас є завдання захистити нашу країну, нашу державу, це наш моральний обов'язок», - заявив він.

Захисники зазначають, що могли б легко відійти з Маріуполя, щойно побачили, наскільки критичною та небезпечною стає ситуація. При цьому був наказ захищати Маріуполь, хоча не було наказу повністю взяти на себе командування обороною міста.

«Але це рішення було прийняте тому, що більше ніхто на це не був здатний», - зазначив Самойленко і наголосив, що підготовка оборони Маріуполя саботувалася фактично з 2014 року.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ