В багатостраждальному Маріуполі російські військові створюють для мешканців такі умови, щоб вони не змогли виїхати на територію, підконтрольну Україні. Зокрема, орки знущаються з мешканців, не даючи їм їжу та б'ють їх.

Про це в інтерв'ю 24 каналу розповів міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Він повідомив, що рашисти змушують мешканців проходити фільтрацію, під час якої людей не годують і знущаються з них. Фільтраційні центри облаштовані так, що людина може виїхати тільки в бік росії.

«Моя хрещена мати, наприклад, чекала фільтрацію місяць у бік Росії, тому що сюди не випускали. Зі школи № 56 її примусово забрали чеченці і привезли в Безіменне, де вона чекала фільтрацію місяць. Потім вона доїхала в Ростов, потім в Естонію, а звідти в Україну. Над ними знущалися, їх не годували. Вони не мали певних умов і дуже довго проходили цю фільтрацію», - поділився мер.

Варто зазначити, що навколо Маріуполя орки відкрили чотири фільтраційні табори. 

Бойченко також розповів, що окупанти забирають навіть дітей зі сімей. Так, він розповів історію, де один з керівників підприємства разом з дружиною і маленькою дитиною був примусово депортований в той бік. Вони на руках тримали цю дитину. 

«Вони побачили це і сказали: «Ви виховали нацистку і ми забираємо цю вашу дитину, щоб ви не виховували ще одну нацистку». Вони забрали її, але батько кинувся в бійку. Росіяни сильно побили його і потім вже віддали цю дочку», - розповів Бойченко.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ