Українські високопосадовці не хочуть зважати на думку людей. Влада і мешканці країни по-різному оцінюють ситуацію в країні.

Таку думку колишній міністр соціальної політики України Андрій Рева висловив у прямому ефірі програми “Говорить Великий Львів” на телеканалі NTA.

“62% українців, згідно з оприлюдненими соцопитуваннями, вважають, що наша держава рухається в неправильному напрямку. Також у 55% українців погіршилось матеріальне становище. Водночас Стефанчук, голова Верховної Ради України від “Слуги Народу” каже, що не довіряє жодним рейтингам, а тільки рішенням ЦВК. Бачимо, як по різному оцінює ситуацію влада. Складається враження, що владі байдуже на думку простих людей”, - пояснює Андрій Рева.

На думку експерта, Україні варто повернутися до конституційної моделі управління державою. Бо наразі все виглядає так, «що ми живемо комплексами влади, адже вони не чують справжніх проблем українців. Натомість ми виконуємо їхні бажання». 

«Нам обіцяли “кінець епохи бідності”, натомість він настав тільки для 97 народних депутатів від “Слуги народу”, судячи по їхнім деклараціям. Байдуже на думку українців. Потрібно вертатись до конституційної моделі держави, де Уряд самостійний і головний виконавчий орган в Україні», - додав ексміністр соціальної політики України.

Нагадаємо, що згідно зі свіжим опитуванням від КМІС, якби вибори відбулися найближчим часом, то президент Володимир Зеленський переміг би зі 24,7% голосів. Відтак порівняно з попередніми опитуваннями підтримка президента впала. Окрім того, якби вибори до парламенту відбувалися найближчим часом, то 8 партій мали б шанси потрапити до Верховної Ради. При цьому, “Європейська солідарність” наздогнала б “Слугу народу”.

ІА "Вголос": НОВИНИ