Посольство України в США було змушене втрутитися в скандал, який виник на просторах інтернету щодо можливої допомоги нашій країні апаратами штучної вентиляції легенів, які необхідні при лікуванні коронавірус.

Відповідна заява було опублікована в офіційному акаунті диппредставництва в Twitter.

Нагадаємо, що колишня в.о міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун звернулася з проханням про допомогу до очільника компаній SpaceX та Tesla Ілона Маска після його допису про намір безкоштовно розіслати апарати штучної вентиляції легенів в лікарні світу.

Вона попросила його надіслати декілька ШВЛ до України, зазначивши, що на даний момент в державі, де проживає 37 мільйонів людей, є лише 3500 таких апаратів.

Проте пізніше на цей допис відреагував український діяч Вадим Арістов, заявивши, що проблема справді існує, проте закликав Маска обговорити це питання безпосередньо з президентом України Володимиром Зеленським.

Крім того, він зазначив, що саме пані Супрун є відповідальною за цю «катастрофу».

Звичайно, що реакція українців не забарилася.

Відтак Арістов після хвилі негативних коментарів спробував виправдатися, проте це не врятувало ситуацію.

Варто зауважити, що серед коментарів не було жодного позитивного, а найлояльнішим було побажання так званому експерту захворіти на коронавірус та залишився без апарату ШВЛ, які могла б отримати Україна.

Як писав «Вголос», експерт розповів, чому частина українців не розуміє потенційної небезпеки коронавірусу.

ІА "Вголос": НОВИНИ