Експерт із соціальної політики Андрій Нікончук розповів, скільки ще людей в Україні можуть втратити роботу.

Про це він сказав у коментарі для ІА «Вголос».

«Треба відштовхуватись від того, скільки людей вийде із цього списку безробітних. По-перше, багато зайнятих осіб опинились у скрутному становищі, бо, наприклад, у сфері послуг збанкрутувало чимало підприємств. Багато хто не просто втратив бізнес, а взагалі його обнулив», - пояснив Андрій Нікончук.

«Підприємства працювали від оренди до оренди, від місяця до місяця, а за цей час ізоляції багато хто втратив можливість підтримувати свій бізнес навіть дрібними платежами. Спочатку в уряді йшла мова про те, щоб власники приміщень не брали плату за оренду в дрібних та середніх підприємців, а потім цей пункт змінили на «мають право» не брати оплату за оренду. Мені цікаво, як багато власників різних приміщень пішли назустріч бізнесу і скористалися цим «правом». Думаю, що майже ніхто так не зробив. Може хтось зменшив суму оплати, може хтось зробив відстрочку, але я впевнений, що майже ніхто не скасував оплату», - додав він.

«Саме тому складно зараз говорити, скільки безробітних знову отримають місце праці, а скільки підприємств так і не відкриються знову», - підсумував експерт.

Більш детальну інформацію ви можете прочитати у статті “Примара тотального безробіття“.

ІА "Вголос": НОВИНИ