Портнов стверджує, що ДБР розпочало справу про розкрадання та переказ в офшори коштів з «Укроборонпрому» за рішеннями Порошенка.

Про це він написав на сторінці Facebook.

Колишній заступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича, юрист Андрій Портнов стверджує, що Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальне провадження щодо розкрадань коштів із держконцерну «Укроборонпром» і переведення їх в офшори. Фігурантами справи, за його словами, можуть бути «десятки людей з оточення Порошенка».

«Коротка фабула - організована злочинна група у складі Порошенка, Гонтаревої і посадових осіб Укроборонпрому і Укрексібанку з метою наживи, усвідомлюючи завдання шкоди національній безпеці і обороноздатності України, організувала прямо з концерну Укроборонпром багатомільйонні перерахування валюти в офшорні і інші юрисдикції під вигадані контракти», - йдеться у повідомленні.

Портнов стверджує, що за прямим дорученням Порошенка й тодішньої голови НБУ Валерії Гонтаревої правління НБУ 19 січня 2016 року скасувало акти НБУ про валютний контроль зовнішньоекономічних операцій, встановивши, що платежі «Укроборонпрому» в офшори можуть проходити передоплатою, без валютного контролю НБУ й без обмежень у сумах.

«Це дозволило відразу викрасти в української армії кілька мільярдів гривень, прикриваючись офіційними рішенням правління НБУ»,- додає юрист.

Додамо, поки що ДБР інформацію не підтвердили.

Нагадаємо, Порошенко розкритикував ДБР через витік інформації.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ