Очільник Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден найближчим часом оголосить про закінчення найдовшої війни в історії країни.

Президент планує вивести війська з Афганістану. Про це інформують американські ЗМІ з посиланням на уривки з промови Байдена, які оприлюднили у Білому домі.

Відомо, що дата остаточного виведення військ є символічною – 11 вересня. Саме у цей день 2001 року війська терористів здійснили напад на Сполучені Штати Америки. Бойовики використовували територію Афганістану в якості тренувального майданчика.

Радники Байдена не підтримують ідею президента, адже вважають, що після виведення військ терористичні напади можуть відновитися. Незважаючи на це, він не збирається змінювати власну думку. Ще до обрання президентом  Байден виступав за припинення присутності військ США на території Афганістану.

Американські військові теж не підтримують таке рішення. Вони переконують, що війська США повинні перебувати в Афганістані до часу, поки афганські сили безпеки не зможуть власноруч протистояти Талібану.

Читайте більше новин за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ