Білий дім звертається до компаній соціальних медіа, включаючи Facebook, Twitter та Google, щодо припинення дезінформації щодо вакцинації від COVID та сподівається на їх підтримку.

Про це повідомляє Reuters.

Президент Джо Байден, який намагався приборкати пандемію з моменту вступу на посаду, визначив вакцинацію американців одним із своїх головних пріоритетів. Але подолання громадського страху перед вакцинацією стало основною перешкодою для адміністрації.

В США активно поширюється дезінформація щодо вакцинації від COVID.

Раніше керівник апарату Байдена Рон Клейн заявляв, що адміністрація спробує співпрацювати з Кремнієвою долиною з цього питання.

Адміністрацію стривожили протести проти вакцини на стадіоні Доджер у Лос-Анджелесі на початку лютого. Білий дім хоче зупинити подібні дії, щоб вони не повторилися.

Протест, організований у Facebook через сторінку, яка пропагує фейкові заяви про пандемію коронавірусу, маски та імунізацію, ненадовго заблокував доступ громадськості до стадіону – одного з найбільших місць вакцинації в країні, де органи охорони здоров'я вводять понад 8000 вакцин день.

Значна кількість антивакцинальних активістів, підбадьорених зростанням кількості соціальних медіа, допомогли рухові набрати сили в США.

В липні 2020 року виявлено, що облікові записи в соціальних мережах, які ведуть анти-ваксери, збільшили кількість своїх прихильників щонайменше на 7–8 мільйонів людей з 2019 року.

Представник Facebook заявила, що компанія звернулася до Білого дому, щоб запропонувати «будь-яку допомогу, яку ми можемо надати», і нещодавно оголосила нову політику щодо видалення дезінформації щодо вакцин разом зі сторінками, групами та акаунтами, які неодноразово поширюють подібний матеріал.

Представник Twitter заявив, що компанія «регулярно спілкується з Білим домом з ряду найважливіших питань, включаючи дезінформацію COVID-19».

Google від Alphabet Inc створив блог для зупинки дезінформації щодо COVID-19.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ