У Львові немає жодної дискусії щодо повернення звання Героя України Степанові Бандері та Романові Шухевичу. Вороги України думають, що називаючи місто “Бандерштатом”, ображають львів’ян, але насправді це звучить, як похвала.

Про це в ефірі проєкту “Говорить великий Львів” на телеканалі NTA заявив заступник голови фракції ВО “Свобода” у Львівській міській раді Любомир Мельничук.

“Коли ми говоримо, чи відважиться Зеленський відновити звання Героя України Бандері чи Шухевичу, мені абсолютно нецікаво. Мені на багато цікавіше, щоб уся українська нація нарешті зрозуміла те, про що говоримо вже 30 років – що Бандера та Шухевич є людьми, які боролися проти двох тоталітарних режимів за Україну. Як і боролися за Україну УПА”, – заявив Мельничук.
Однак, на його думку, багатьом українцям не вистачає сміливості визнавати цей факт, мовляв, це не на часі і “історія нас розсудить”.
“Я пригадую випадок у 2011 році, коли сюди до Львова планував приїжджати і приїхав представник Криму пан Аксьонов і зі своєю проросійською організацією провести акцію до 9 травня і ту  колорадську стрічку по Львову пронести. Коли ми сказали, що це потрібно негайно зупинити,  у Львові знаходились люди, які казали: “Ні, це не треба, ви зробите картинку для Кремля”. Ми тоді дали відсіч, вони тоді ледве втекли з нашого міста. це було у 2011 році, жодна наволоч після цього не планує і не осмілилась у Львові робити такі акції. Тому я хочу закликати усіх нас, в першу чергу, бути сміливими”, – підкреслив Любомир Мельничук.
Нагадаємо, цього тижня у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про повернення звання Герой України провідникові ОУН Степанові Бандері та командиру УПА Романові ШухевичуТакож документ передбачає нагородити званням Героя України засновника УПА “Поліська Січ” генерал-хорунжого Тараса Бульбу-Боровця.

ІА "Вголос": НОВИНИ