Керівництво Росії через свою пропаганду завжди намагалося атакувати тих українців, хто зі зброєю в руках їй протистояв.

Таку думку в ефірі «Радіо Свобода» висловив директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. За його словами, Росія справді вибирала і вважала для себе небезпечними тих, хто були готові зі зброєю в руках боротися проти неї. Окрему увагу приділяють Степану Бандері, Іванові Мазепі та Симону Петлюрі.

«Але в будь-якому випадку, справді, надзвичайний пропагандистський натиск Росії по цим фігурам зіграв також роль в тому, що саме вони досі найбільше привертають увагу українців. Тому в цій надзвичайній популярності того ж Бандери, або Петлюри, або Мазепи — велику роль зіграла і російська пропаганда», — вважає історик.

При цьому він додає, що пропаганда багато в чому і стимулює дискусію, переосмислення ставлення до цих людей в українському суспільстві.

«Вважаю цілком природним те, що в Україні зараз, у відповідь на всі ці пропагандистські зусилля Російської Федерації, відбувається активне переосмислення минулого. І, мабуть, так само є природною реакція більшості українців, котрі налаштовані антиросійськи, те, що головні російські антигерої стають поступово героями в Україні», — упевнений В'ятрович.

Як повідомляв «Вголос», Росія вважає, що В’ятрович “реабілітовує нацизм”.

ІА "Вголос": НОВИНИ