У Львівській обласній раді ініціювали рішення щодо того, аби повернути провіднику ОУН Степану Бандері звання Героя України.

Відповідний проєкт щодо повторного присвоєння звання Героя України Степанові Бандері має підготувати комісія з питань культури, інформаційної політики та промоції ЛОР для розгляду під час наступного засідання сесії ради, інформує пресслужба ЛОР.

Зауважимо, що 1 січня очільниця ЛОР Ірина Гримак під час урочистих заходів з нагоди відзначення 112-ї річниці з дня народження Степана Бандери заявила, що Львівська облрада на найближчій сесії планує розглянути звернення щодо повернення йому звання Героя України.

Зауважимо:

18 грудня 2020 року на сесії Тернопільська міська рада прийняла також звернення до Президента України Володимира Зеленського з проханням повторно присвоїти високе звання провіднику ОУН та закликала український Парламент та інші обласні та міські ради його підтримати.

Більше детально розповідає телеканал НТА:

Нагадаємо:

  • У січні 2010 року президент Віктор Ющенко підписав Указ про присвоєння Бандері звання Героя України (посмертно).
  • У квітні того ж року Донецький окружний адміністративний суд ухвалив рішення, яким визнав незаконним присвоєння Бандері відповідного звання.

Читайте більше новин на тему на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ