Про це повідомив виконавчий директор ділової ради Росія-АСЕАН Віктор Тарусін у бесіді з журналом «Коммерсантъ-Власть», пише УНІАН.

«Китайські банки не тільки відмовляли російським компаніям і фізичним особам у видачі кредитів, а й змушували закривати рахунки і переводити кошти в інші місця», – повідомив Тарусін.

Експерти, яких опитав журнал, як дві основні проблеми спільного бізнесу росіян і китайців також назвали нерозуміння китайського менталітету і прагнення китайців до контролю над бізнесом.

«Нині китайці почали вимагати в багатьох компаніях контролю, раніше цього не було», – зазначив Максим Соков, гендиректор компанії En+, розповідаючи про одну з операцій компанії. – Вони кажуть, ми готові інвестувати, але нам потрібно 50% + 1 голос».

Тому, за його словами, в 2015 році не відбулося дуже багато угод.

Нагадаємо, 22 грудня 2015 року США посилили санкції проти 34 фізичних і юридичних осіб за дії Російської Федерації в Україні, а також ввели нові.

21 грудня Європейський Союз офіційно затвердив рішення про продовження санкцій проти РФ ще на півроку. Рішення було затверджено в письмовій формі.

18 грудня Євросоюз на рівні постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) погодився продовжити санкції проти Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ