У Тернополі поблизу нічного клубу жорстоко вбили 20-річного Віталія Гнатишина, котрий прийшов святкувати свій день народження.

Про це пише ternopil.te.ua.

Відомо, що трагедія сталась ще минулого року. Тоді хлопець прийшов у нічний клуб святкувати. Біля закладу на нього напали двоє чоловіків, котрі жорстоко вбили іменинника.

Нещодавно брат Віталія – Дмитро, розмістив на своїй сторінці в соцмережі прохання допомогти встановити особу можливого учасника подій.

“Ми бачили, що там присутня третя особа. Ми пробували давати запит ще на початку, нам казали, що він ніякої важливої ролі не відіграє, бо є два обвинувачуваних, затриманих. Цього третього не притягували ні до відповідальності, ні у якості свідка, мотивуючи тим, що він участі у бійці не брав”, – пояснює мама загиблого Віталія Гнатишина Галина.

Та батьки із такою позицією не згодні. Кажуть, досі не знають що сталося тієї ночі, коли вбили їхнього сина, тому вважають, що будь-яка інформація стане корисною.

“Ми вирішили, допоможе він нам, чи не допоможе, але ми хочемо, щоб він прийшов і сказав, чому він дивився за хлопцями. Чому він взяв Біляшевича, привів його, для чого це він робив. Він повинен щось знати, він цілеспрямовано привів хлопів до компанії, де стояв наш син”, – продовжує Галина Гнатишин.

Нагадаємо, Віталій Гнатишин відзначав своє 20-річчя з друзями у нічному клубі. Біля закладу до компанії підійшло двоє хлопців. Віталія кілька разів вдарили в голову. Він помер через кілька днів. Двох нападників затримали одразу. Сергію Терендеху інкримінують хуліганство, скоєне групою осіб та умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть. Володимиру Біляшевичу – погрозу вбивством, хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї.

До слова, двох обвинувачених у суді досі не допитали, тому, що саме стало причиною побиття їхнього сина Віталія батьки не знають і досі.

Нагадаємо, у польському місті Жори, що у Сілезькому воєводстві, група поляків жорстоко побила українського студента.

ІА "Вголос": НОВИНИ