Про це повідомила журналіст українсько-польського видання Ірина Лисак під час наради у Львівській ОДА сьогодні, передає кореспондент «Вголосу».

Ірина Лисак зазначила, що усі 120 хлопців, якщо вони повернуться до Львова, першим вчинком тут називають розправу над своїм керівником Копачинським.

«Хлопці кажуть, що з 13 квітня їхнього керівника разом із ними немає. Водночас 3 травня ця людина отримала премію від мера 10 тисяч гривень на полк. За які заслуги? В інтернеті теж є лише схвальні відгуки про діяльність полку під його керівництвом. Солдати мені сказали, що він є хорошим товаришем міністра оборони Коваля. То чи буде об’єктивною дія військової прокуратури, до якої планують звертатися бійці 80 окремого аеромобільного полку, якщо Копачинський має такий протекторат?», – наголосила Ірина Лисак.

Вона додала, що сухопутного зв’язку із бригадою немає, тому їжу їм доставляють дуже рідко. Також у військових є проблеми із водою та звичайними засобами гігієни. Водночас полковник Копачинський постійно отримує нібито для своїх солдатів сухпайки та паливо.

«Один із солдатів, які зараз в аеропорту Луганська, щодня мені телефонує і каже, що вони там кинуті напризволяще. Жодного зв’язку із керівництвом у них немає. Є лише зв'язок із замом по тилу, який, ймовірно, теж задіяний до незаконних оборудок», – сказала журналіст.

Мама 20-річного солдата 80 окремої високомобільної десантної бригади пані Богдана наголосила, що до солдатів у Луганську чомусь доходять посилки від рідних через пошту, але не доходять продукти та інші засоби від штабу АТО.

«Ми вимагаємо ротації. Дайте нашим дітям відпочити хоча б два тижні! Всі області вже домоглися, щоб їхні частини провели ротацію, тільки наша 80-та бригада ще жодного разу не робила ротації. І Копачинський втікає від нас. А вони там не мають навіть казанка, щоб готувати їжу», – розповіла пані Богдана.

За її словами, солдатам із Львівщини вже настільки бракує продуктів, що їм доводиться полювати.

Як писав «Вголос», два тижні тому батьки бійців 80 окремої високомобільної десантної бригади з Львівщини вже були у обласній раді. Вони переконували, що їхні близькі не мають бронежилетів, погано харчуються, не забезпечені елементарними засобами гігієни.

ІА "Вголос": НОВИНИ