Американський президент Джозеф Байден, найімовірніше, не буде присутнім на українському Саміті миру. Натомість він візьме участь у зборі коштів на його передвиборчу кампанію в Каліфорнії,

Про це пише американське агентство Bloomberg.

Як йдеться в матеріалі, на запланованому на 15-16 червня саміті ні Байдена, ні віцепрезидентки США Камали Гарріс на заході не буде, хоч він відбудеться після зустрічі «Великої сімки» в Італії.

Поінформовані джерела повідомили, що Байден вилетить із зустрічі G7 на півдні Італії до Лос-Анджелеса для збору коштів 15 червня.

До заходу приєднаються також низка американських зірок серед яких Джордж Клуні, Джулія Робертс, а також експрезидент Барак Обама та телеведучий Джиммі Кіммел.

Агентство зазначає, що таке рішення вказує на те, що чинний американський президент дедалі більше заглиблюється у передвиборчу кампанію, намагаючись вибудувати надійну протидію своєму супернику та експрезиденту Дональду Трампу.

Bloomberg зазначає, що останньому вдалось перегнати Байдена зі збору коштів, зібравши 76 млн доларів проти 51 млн у президента-демократа.

ІА "Вголос": НОВИНИ