Президент Штатів Джо Байден розглядає можливість розміщення кількох тисяч американських військових, а також кораблів і авіації у Балтії та Східній Європі.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на джерела. 

Як зазначає видання, розширення американської військової участі може відбутися «на тлі зростання побоювань вторгнення Росії в Україну».

За інформацією NYT, на зустрічі в суботу в заміській резиденції президента Кемп-Девіді високопоставлені чиновники Пентагону запропонували Байдену кілька варіантів, які дозволять перемістити американських військових набагато ближче до Росії.

Ці варіанти включають відправку від 1 000 до 5 000 військовослужбовців до країн Східної Європи з можливістю збільшення цієї кількості вдесятеро в разі погіршення ситуації.

Очікується, що Байден ухвалить рішення вже на цьому тижні, зазначили джерела.

Як вказує видання, «поки що жоден з варіантів, які розглядаються, не включає розгортання додаткових американських військ у самій Україні».

Нагадаємо, заступник прем'єр-міністра Великої Британії й міністр юстиції Домінік Рааб заявив, що проти Росії будуть запроваджені санкції в разі приведення проросійського політика до влади в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ