Президент США Джо Байден оголосив про нову ініціативу, спрямовану на позбавлення Путіна європейських енергетичних прибутків.

Джо Байден оголосив про створення енергетичної групи з Європою, щоб позбавити очільника рф прибутків, які використовувалися для «керування його військовою машиною», пише CNN.

Виступаючи в Брюсселі разом із головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, Байден сказав, що Росія використовує свої зусилля для забезпечення Європи нафтою і газом, щоб «примушувати і маніпулювати своїми сусідами».

 

«Потрібний деякий час, щоб налаштувати ланцюги постачання газу та інфраструктуру, які були побудовані за останнє десятиліття, тому ми повинні переконатися, що сім’ї в Європі зможуть пережити цю зиму та наступну, поки ми будуємо інфраструктуру для диверсифікованого, стійкого та чистого майбутнього енергії», – сказав Байден, - йдеться у повідомленні. 

Група під головуванням представників Білого дому та Європейської комісії буде спрямована на пошук альтернативних поставок скрапленого газу та зниження загального попиту на природний газ.

«Я знаю, що ліквідація російського газу матиме витрати для Європи, але це не тільки правильно з моральної точки зору, це поставить нас на набагато міцнішу стратегічну основу», – сказав Байден.

Сполучені Штати працюватимуть над постачанням до Європи щонайменше 15 мільярдів кубометрів скрапленого природного газу в 2022 році в партнерстві з іншими країнами, заявив Білий дім.

Як писав «Вголос», росія перекидає всі свої сили у Білорусь, яку використовує як майданчик для наступальних дій на Україну.

Також ми інофрмували, українські військові знищили ще одного командувача російської армії.

ІА "Вголос": НОВИНИ