Головним завданням нового міністра оборони Олексія Резнікова має бути створення бази НАТО на території нашої країни. Крім цього, треба також значно поглибити співпрацю з головним союзником України – США.

Про це в ефірі телеканалу OBOZREVATEL розповів народний депутат від партії «Слуга народу» Олег Дунда.

«Якщо ми це виконаємо, ми убезпечимо насамперед себе від агресії РФ», – підкреслив він.

За словами Дунди, практично упродовж усіх років незалежності України її головним стратегічним партнером є США. Зокрема, з цією країною було підписано низку угод про співпрацю.

Як вважає нардеп, Резніков на чолі Міноборони має працювати над поглибленням співпраці, виробництвом нових видів озброєння, але найголовніше – над створенням в Україні військової бази НАТО. Він додав, що це цілком можливо зробити без членства в Альянсі, як це було зроблено в Катарі.

«Завдання Резнікова – затягнути Сполучені Штати в тіснішу співпрацю з Україною і створити хоча б одну військову базу НАТО в Україні», – підкреслив Дунда.

За його оцінками, термін, який має міністр на виконання цього завдання – "щонайменше пів року.

«Ми можемо назвати базу як завгодно – »центр розвідки«, »центр перекваліфікації« тощо, але якщо там буде, умовно, 200-300 солдатів НАТО, цього вже буде більш ніж достатньо, щоб убезпечити себе від агресії з боку РФ», – впевнений нардеп.

Дунда додав, що в межах співпраці з НАТО Україна могла б надавати країнам Європи власних військових для виконання ними завдань з оборони тієї чи іншої країни НАТО. 

Нагадаємо, 62% опитаних українців підтримують вступ України до Європейського Союзу, і 58% - вступ до НАТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ