Марина Бех-Романчук удруге за тиждень змагалася в одному секторі з чинною чемпіонкою світу, німкенею Малайкою Мігамбо.

Як повідомляє Суспільне, друге змагання проходили на домашньому стадіоні для Малайки – у вівторок вони змагалися в німецькому Дессау, а тепер – в Берліні.

Якщо в Дессау чемпіонка світу Мігамбо взяла «золото», залишивши Бех-Романчук за спиною, то в Берліні українка взяла реванш.

Марина Бех-Романчук в третьому стрибку вечора показала результат 6.87 метри – це найкращий стрибок українки в сезоні. Раніше вона двічі стрибала на 6.85 метри.

Малайка Мігамбо не показала максимум своєї стрибучості, лише одного разу стрибнула далі ніж 6.55 метри - її найкращий результат 6.77 метри. Бех-Романчук крім стрибка на 6.87 метри, стрибала також на 6.77 та 6.70 метрів.

«Бронза» в Берліні дісталася британці Жасмін Соєрз, яка стрибнула 6.67 метри. Це рівно на 20 сантиметрів гірше, ніж результат Марини, та на 10 сантиметрів гірше за стрибок Малайки. Четверте місце в румунку Аліни Ротару - 6.59 метри.

Для Бех-Романчук перемога в Берліні стала третьою в сезоні. Загалом вона змагалася на міжнародних стартах у 2020 році шість разів: три «золота» та три «срібла».

Берлін. Жіночі стрибки в довжину

  1. Марина Бех-Романчук (Україна) - 6.87 м
  2. Малайка Мігамбо (Німеччина) - 6.77 м
  3. Жасмін Соєрз (Велика Британія) - 6.67 м.
Раніше повідомлялося, що українська стрибунка у довжину Марина Бех-Романчук виграла другі поспіль змагання. Марина здобула “золото” на Меморіалі Януша Кусоцінського в Польщі.

ІА "Вголос": НОВИНИ