Це зробили судові пристави країни на підставі рішення бельгійського арбітражного суду від 18 липня 2014 за позовом компанії «Юкос Юніверсал Лімітед», передає «РСН».

Зазначена в ньому сума позову - 1 мільярд 652 мільйонів євро.

Пристави вказують, що позивач вимагає такого заходу, «тому що має серйозні побоювання щодо можливості отримати належну йому суму, зокрема, через систематичні відмови Російської Федерації виконувати винесені проти неї судові рішення та враховуючи ставлення РФ до даного рішення».

Російські установи в Бельгії, за винятком диппредставництв, отримали відповідний документ.

У списку перераховані практично всі великі банки, зареєстровані в Бельгії, і навіть такі організації, як «Євроконтроль», що регулює повітряний рух над Європою. У ньому - всі російські представництва, крім захищених імунітетом дипломатичних, аж до архієпископства Брюссельського і Бельгійського РПЦ, в тому числі представництва недержавних організацій та ЗМІ.

Нагадаємо, у липні минулого року Росія програла давній судовий процес, який почали проти неї акціонери колишньої нафтової компанії ЮКОС, і за рішенням Постійного арбітражного суду в Гаазі може бути змушена заплатити понад $50 мільярдів відшкодування.

31 липня 2014 стало відомо, що ЄСПЛ також зобов'язав Росію виплатити колишнім акціонерам ЮКОСа компенсацію в розмірі 1,86 млрд євро. Крім того, суд зобов'язав Росію виплатити екс-акціонерам ЮКОСа 300 тис. Євро як відшкодування судових витрат. 

Екс-власники ЮКОСу просили визнати дії Росії незаконними, заявляючи, що в них відібрали власність, і вимагали відшкодувати збиток на суму $98 млрд.

ІА "Вголос": НОВИНИ