Про це сьогодні, 17 грудня, в ефірі програми громадського мовлення Львівського прес-клубу повідомила екс-голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех, інформує кореспондент «Вголосу».

Вона зазначила, що в цьому питанні не можна покладатися на інформацію «якихось джерел».

«Ми маємо бачити на папері конкретну заяву цих структур про відмову, а поки що можемо лише здогадуватися про те, що відбувається насправді», – пояснила Ірина Сех.

Вона також пригадала позицію депутатів фракції «Свободи», яку вони одностайно висловили ще 2013 року, щодо цього.

«Ми завжди наголошували на тому, що перш ніж починати видобувати сланцевий газ на Львівщині, треба звернутися до науки, до науковців. Національна академія наук України і, зокрема, академік Антон Наумовець вважають, що, за новітніми дослідженнями, в Україні є значні й потенційні ресурси покладів вуглеводнів. Але ж перед тим, як їх освоювати, потрібно провести економічний аудит», – наголосила Ірина Сех.

Як писав «Вголос», компанія «Шеврон» відмовилася від проекту видобутку сланцевого газу на Олеській площі (Львівська та Івано-Франківська області), посилаючись на інформацію голови адміністрації Президента Валерія Чалого.

Нагадаємо, торік, 5 грудня 2013 року, Кабінет Міністрів підписав угоду про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуть у межах ділянки Олеська, між Україною, компанією «Шеврон Юкрейн Б.В.» і ТзОВ «Надра Олеська». Натомість після підписання угоди «Шеврон» так і не розпочав робіт на Олеській площі.

ІА "Вголос": НОВИНИ