Президент США Дональд Трамп підписав указ про реформу поліції. Документ передбачає вдосконалення програм атестації та підготовки поліцейських та розширення можливостей у сфері охорони психічного здоров'я.

Про це пише Голос Америки.

Президент США Дональд Трамп у вівторок підписав указ про реформу поліції, який передбачає вдосконалення програм атестації та підготовки поліцейських а також розширення програм в сфері охорони психічного здоров'я, повідомляють в адміністрації. Також створюється база даних, щоб слідкувати за правоохоронцями на яких скаржились через надмірне застосування сили.

Трамп заявив, що нові стандарти поведінки правоохоронців у США "будуть настільки високими та міцними, які лише є на Землі".

Оприлюднений указ окремо звертає увагу на "випадки порушень з боку поліції" в афроамериканських громадах.

Виступаючи у вівторок у Трояндовому саду Білого дому, президент назвав імена присутніх на церемонії родичів осіб, які загинули в зіткненнях з поліцією. Одночасно він представив присутнім присутніх керівників правоохоронних органів.

Президент підкреслив, що американське суспільство має підтримувати відважних чоловіків і жінок, які служать в поліції, зазначивши в той же час необхідність підзвітності поліції суспільству і важливість підвищення її професіоналізму і моральних стандартів.

"Без поліції буде хаос", - заявив президент США.

Трамп наголосив, що рішуче виступає проти пропозицій про позбавлення департаментів поліції фінансування.

Президент США також згадав випадки насильства, погроми під час протестів а також ситуацію у Сіетлі, де кілька кварталів міста перебувають під контролем самопроголошеного "автономного" утворення. Поліція у місті самоусунулась від ситуації.

"Не буде більше мародерств та підпалів і покарання для затриманих буде дуже серйозним", - відзначив трамп.

Департаментам пропонується дотримуватися оновлених стандартів щодо застосування сили, активізувати обмін інформацією, щоб в поліцію не потрапляли співробітники, помічені в порушеннях, а також залучати соцпрацівників для врегулювання ситуацій, пов'язаних з ненасильницькими злочинами. У вівторок Трамп заявив, що поліцейським буде заборонено використовувати прийоми, що включають придушення, окрім випадків, коли життю службовців загрожує небезпека.

У Конгресі також розробляються законодавчі ініціативи, спрямовані на реформування поліції.

Нагадаємо, 25 травня в США під час затримання поліцією помер афроамериканець Джордж Флойд.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ