В Херсонській області учениця 8-го класу ледь не покінчила життя самогубством через цькування старшокласників. Так, 14-річна дівчина наковталася таблеток. Зрештою її вдалося врятувати, вчасно доправивши її до лікарні.

Про це повідомила пресслужба ГУНП у Херсонській області.

За даними слідства, дівчину впродовж року цькували 17-річні старшокласники. Вони ображали її та використовували на її адресу нецензурну лайку.

Так, недавно вона перестала відвідувати заняття у школі та намагалася скоїти самогубство.

Відомо, що правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження.

У зв'язку з спробою самогубства дівчинки, працівники ювенальної превенції провели перевірку ситуації в інтернаті. В поліції підкреслили, що в навчальному закладі у всьому звинуватили потерпілу, яка ніби то провокувала на образи своєю поведінкою.

«Пізніше дехто з учнів зізнався, що дійсно троє однокласників без причини ображали ученицю. Керівництво інтернату пояснило, що постійно проводять з усіма дітьми виховну роботу, але у цьому навчальному закладі навчаються діти з непростим характером та які мають проблеми з поведінкою», – повідомили у поліції.

Зазначається, що на всіх трьох кривдників вже склали адмінпротоколи за ст. 173-4 «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу» КУпАП.

Потерпіла дівчинка зараз навчається дистанційно. Наразі її батьки вирішують, чи переводити в іншу школу.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ