Про це в ефірі 5 каналу заявив надзвичайний і повноважний Посол України, екс-представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний.

«Треба розуміти, що на сьогоднішній день ці системи протиповітряної оборони в модернізації і моделях Радянського Союзу, а тепер Росії, – це системи подвійного застосування. Тобто вони використовуються і як системи протиповітряної оборони, і як системи атаки, тобто системи, які застосовуються проти враження ймовірного чи названого противника», – сказав він.

Безсмертний додав: «Тому це рішення, ініціатива повністю відповідає всій тій системі, яка діяла упродовж цих останніх чотирьох років. Зверніть увагу: збільшення танкових корпусів, відновлення танкових корпусів, створення механізованих колон, створення нових військових частин, створення трьох оперативних командувань – вони спрямовані всі на захід, і навчання, які плануються в Білорусі, – це точнісінько така ж оперативно-тактичне тренування для вироблення операцій в західному напрямку».

 «Вголос» 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ