В ЄС зараз не розглядають можливості скасування безвізового режиму для українців, незважаючи на критику з боку Європейської палати аудиторів про неповне виконання критеріїв безвізу.

Як передає  «ЄП», про це заявила глава групи підтримки України в Єврокомісії, заступник генерального директорату з питань сусідства та розширення ЄК Катаріна Матернова.

«Відповім прямо: безвіз є заслуженим для України, він також є результатом того, що Україна вибрала європейське майбутнє. А значить, візова лібералізація є хорошим прикладом і стимулом для інших країн з аналогічним прагненням», - зазначила вона.

Однак, за словами Матернової, в теорії в Єврокомісії не виключають жодного з варіантів.

«Ми будемо і надалі моніторити антикорупційні критерії щодо »механізму призупинення безвізу«, що включає безперервне виконання індикаторів лібералізації і рекомендацій», - сказала вона.

Раніше ЗМІ повідомили, що кілька країн Євросоюзу порушили питання про скасування безвізового режиму для України.

Оцінки винесли Австрія, Бельгія, Чехія, Німеччина, Італія та Словаччина. Вони стосувалися четвертого звіту Євросоюзу щодо перебігу послабленого візового режиму з цими країнами, який був оприлюднений в серпні 2021 року.

Хоча, на думку Брюсселя, кількість заявників на надання притулку з України потребують моніторингу «в меншій мірі», ніж із Грузії та Північної Македонії, він висловив стурбованість щодо загального безвізового режиму.

Однак згодом віцепрем'єр Ольга Стефанішина заявила, що Україна продовжує відповідати критеріям для безвізу з ЄС. 

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ