Ян Марсалек, колишній керівник збанкрутілої німецької фінансової компанії Wirecard, ймовірно, втік до Росії , а не Білорусі, як вважалось раніше. Про це з посиланням на джерела в розвідувальний службі, повідомляє видання Business Insider.

Марсалек, ймовірно, переховується на об’єкті військової розвідки Росії ГРУ на захід від Москви, з посиланням на повідомлення німецьких ЗМІ Handelsblatt та Der Spiegel пише Fiextra.

Після того, як аудитори виявили нестачу у два мільярди доларів в потужній німецькій фінансовій компанії Wirecard, Марсалек втік. «Втеча відбулась за чіткої допомоги російської розвідки», – заявив представник європейських правоохоронних органів в коментарі Insider.

«Видається, що Марсалек має тісні зв‘язки з російськими посадовцями і, можливо, організованою злочинністю», – заявив виданню Insider службовець італійської розвідки.

Як повідомляло агентство Bellingcat, Марсалек, який 10 років перебував в керівництві компанії і займався азійським напрямком, більше 60 разів подорожував до Росії протягом останніх десяти років за шістьома австрійськими паспортами і трьома дипломатичними паспортами іншої країни.

Bellingcat повідомило, що 19 червня Марсалек прибув до Білорусі на приватному літаку.

ІА "Вголос": НОВИНИ