Як завжди, вдома правоохоронців зустрічали рідні, друзі, представники громадськості та керівництво ГУМВС України у Львівській області, інформує прес-служба обласної міліції.

«Це частина бійців, які вирушили в зону АТО 10 січня цього року. Вони виконували надзвичайно важливе і небезпечне завдання в місті Дебальцеве та в його околицях – прикривали відхід групи наших військових», – розповів начальник управління громадської безпеки ГУМВС України у Львівській області, полковник міліції Андрій Гребенюк.

За словами командирів, бійці відпочиватимуть удома не менше ніж 30 діб, після цього в порядку ротації знову вирушать у зону АТО.

Заступник командира взводу батальйону «Львів», молодший лейтенант міліції Тарас Поліга каже: «Це була найскладніша наша ротація. Завдання, які стояли перед нами, – це охорона важливих об’єктів життєзабезпечення міста, зачистка населених пунктів та охорона громадського порядку. Проте під час планового відведення військ з міста Дебальцеве нам довелося разом з підрозділами Збройних сил України прикривати відхід наших частин та підрозділів».

На жаль, двоє бійців батальйону «Львів» не повернулося з бойового завдання. Нині керівництво АТО спільно з іншими службами встановлюють їхню долю.

«Проводять усі необхідні дії, щоб встановити їхню долю. Чи вони загинули, якщо так, тоді головне завдання – розшукати їхні тіла, щоб гідно з почестями поховати», – розповів Андрій Гребенюк.

Нагадаємо, від початку антитерористичної операції на Сході Україні в бойових діях узяли участь більше ніж 1,5 тисячі правоохоронців-працівників ОВС Львівщини. Регулярні ротації проходять серед працівників усіх служб та підрозділів міліції Львівщини: патрульно-постової служби, ДАІ, ДСБЕЗ, УБОЗ, дільничних інспекторів міліції та інших. У зоні АТО несли службу представники всіх ланок – від керівництва ГУМВС України у Львівській області й особисто начальника, полковника міліції Дмитра Загарії та його заступників, до молодших сержантів міліції – вчорашніх добровольців, які воюють у складі батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів».

За час бойових дій на Сході України загинуло двоє бійців батальйону «Львів» – молодший сержант міліції Володимир Попович та сержант міліції Тарас Дорош. Ще двох бійців підрозділу вважають безвісти зниклими. Ще кілька правоохоронців, серед яких начальник ГУМВС України у Львівській області, полковник міліції Дмитро Загарія та командир батальйону «Львів», капітан міліції Ігор Вольский, отримали поранення.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ