Про це заявив лідер партії «Національний корпус» Андрій Білецький.

У своєму Facebook політик залишив звернення до «ватників» на «общепонятному язику».

Подаємо повний допис Білецького українською:

Настає 9 травня – день, який раніше асоціювався у мене з моїми дідами, які пройшли Другу світову. Один дід, Міша, воював мінометником, дід Толя – піхотинцем, протупав спочатку фінську, а потім і всю Другу. Закінчив боями під Будапештом.

Сьогодні купа виродків змусила мене тупо ненавидіти цей день. Тому що замість пам'яті предків, хоробрих солдатів, ви перетворили цей день в головну ідеологічну зброю ворога мого народу. Ви зі своїми запутінскімі маршами упирів, з вашими концертами, георгіївськими стрічками, червоними зірками, з вашим виттям «перемога одна на всіх» – не дідів згадуєте, а робите заявку на розкол моєї країни. Прямо говорите, що з Росією у вас загальне все – аж до совкової символіки, а з Україною, що віддає тисячі життів у війні з тією ж Росією, нічого спільного у вас немає. Бо «фошізди». І «ви не допустите». Це – не пам'ять. Це – прямий пролог до громадянської війни, на яку ви, як ми вже зрозуміли, давно сподіваєтеся.

Херово, що у всьому цьому ви використовуєте подвиг і трагедію гідних людей, ветеранів. Ви говорите, що хочете вшанувати пам'ять дідів? Чиїх?! Ваші діди шапки збивали і крали, як папка вашого президента Януковича. За що і просиділи на казенних харчах в місцях не таких віддалених до кінця війни.

Це наші діди воювали і народили воїнів. І ми, їхні нащадки, воюємо за свою землю. Виродки народжують виродків, тому вони народили вас – людей, які розікрали побудоване у тому числі вашими дідати, що воювали. Це ви в 90-их розіпхали країну, всі її багатства, по своїх кишенях, зробивши українських старих жебраками і зайвими. Хочете вшанувати їх пам'ять? – Зд#хніть!

Чи це пам'ять, коли за накрадені у країни гроші сьогодні ви зженете натовп скотів, які, як в Росії, будуть нести роздані перед акцією портрети чужих їм людей? А по закінченню приведете їх до «Газелі», звідки будете роздавати по 400 гривень. Або, може, пам'ять – це жлобський концерт з ведучим-придурком, тамадою з корпоративів, чий гонорар за «лють благородну» перевалить за десяток тисяч доларів? Так це ж дискотека на кладовищі, але ніяк не пам'ять!

Хотіли б вшанувати пам'ять цих людей – роздали би бюджет цього балагану ще живим ветеранам. Бюджет – багатомільйонний, а ветеранів – зовсім мало залишилося. Та й вкрали ви ці гроші із загальної кишені.

Ні, не в ім'я пам'яті ви влаштовуєте свій танець на кістках. Зовсім з інших мотивів. Мета ваша – проста і зрозуміла. Ви хочете використовувати полеглих солдатів, щоб довести: з Росією воювати не можна, у нас «Перемога одна на всіх»; хочете ПІД ЧАС ВІЙНИ з Росією стравлювати українців один на одного, змусити частину Нації виступити проти «своїх», мотивуючи тим, що вони не такі, вони «не віддають належну шану дідам», і вони, а не Росія – справжні вороги.

Але ми прекрасно бачимо, що ви робите і навіщо. І ми не збираємося боротися з пам'яттю про полеглих солдатів. А ось з вами, скотиною, боротися будемо.

Взагалі убогість ваших аргументів – позамежна. Логіка ваша приблизно така: ми з Росією маємо спільну перемогу, тому воювати ніяк не можемо. Уявіть так гаряче улюблену вами Російську Імперію в 1914-му, на початку Першої Світової. Німеччина і Австрія – вороги. Антанта, союз з Францією і все таке. І тут виходять якісь макухи і заявляють: «нє-нє, з Німеччиною ми воювати ніяк не можемо, це блюзнірське знущання над дідами 1812-го року – ми ж тоді з німцями, як братушки, пліч-о-пліч проти Наполеона і проклятих французів».

Так що ніякої війни з Німеччиною, нехай вона проти нас воює, а ми не будемо. Спільна пам'ять, розумієш, перемога одна на всіх! Уявили? Думаю, такі диваки тут же відгребли б від також гаряче вами улюблених козачків з нагайками. І рушили б або в робах на Колиму, або в солдатських шинелях на передову. Вас нагайками НЕ шмагають (поки), але ось відправити вас до в'язниці або на передок – давно пора.

Ви хочете зобразити українських націоналістів неадекватними троглодитами, які кидаються на людей похилого віку і трощать пам'ятники солдатам. Запевняю, у вас нічого не вийде. Ми прекрасно знаємо, хто наш ворог. Це: Росія, нинішня капітулянтська злодійкувата українська влада і ви.

Ви сподіваєтеся, що ми кинемся боротися з «Інтером», а ви будете завивати про утиски свободи преси. Цього не буде. Ми знаємо, що «Інтер» – ніяке не ЗМІ, а просто шалман з повіями. Як і аудиторія «Інтера» – це не ворожа армія, а збіговисько медіанаркоманів. Щоб побороти проституцію або наркоманію, нерозумно садити повій і наркоманів, потрібно посадити сутенера і дилера. Так ось. Ми знаємо прізвища сутенера і дилера – Льовочкін і Ко. Ми знаємо, що вас потрібно було викинути з життя нашої країни ще в чотирнадцятому році. Але тоді ви притихли, «затіхарілісь», повирішували все за допомогою грошей і вашого медіаресурсу з владою. Нічого, ми виправимо це упущення. І тоді, коли-небудь, можна буде спокійно пом'янути наших предків – простих і чесних солдатів. А не спостерігати огидне прославляння нашого ворога і сороміцькі танці на кістках.

Нагадаємо, 9 травня телеканал «Інтер» покаже українцям концерт, присвячений «дню перемоги», де ведучі заявляють про перейменування вулиць в Україні «іменами фашистських злочинців».

На цю тему читайте також: «Кремль шукає в Україні фашистів, ховаючи правду про мільйон росіян, які присягали Гітлеру».

 

«Вголос»

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ