Про це заявив лідер «Національного корпусу» Андрій Білецький в неділю, 16 вересня, відповідаючи на запитання львів’ян під час зустрічі у Палаці естетичного виховання молоді.

«У 2014 році деякі генерали розповідали, що не могли обороняти Крим, адже мали «усього-на-всього» кілька тисяч солдатів, які були згодні виконувати присягу, кілька сотень танків, декілька десятків літаків та вертольотів. У мене нічорта не було, коли я вийшов з в’язниці Януковича в лютому 2014-го. Перший бій з Моторолою у мене був в Харкові вже 5 березня 2014 року. Ми той бій виграли і Харків відстояли. І в нас все одно нічого не було. Коли ми в Маріуполь приїхали, у нас на 56 осіб було 4 стволи», – зазначив Білецький.

За словами націоналіста, для того, щоб виграти вибори, не усім політикам потрібен олігарх.

«Веду до того, що іноді не обов’язково мати якогось «дядю». Треба мати натхнення і фанатичне бажання щось робити. Не дай Бог, усі українці вважатимуть, що для виграшу у президентських виборах потрібен якийсь олігарх. Кожен олігарх потім вимагатиме розрахунку за свою справу, а ми на таке не погодимось. І вам раджу викинути це з голови. Давайте ми один раз спробуємо без олігархів, може, і вдасться», - сказав Андрій Білецький.

Націоналіст також підкреслив, що треба відрізняти «політичні проекти» і «політичні партії».

«Проект – це коли якийсь дурник в телевізорі з’явився, його почали щодня показувати, а народ через півроку перегляду того каналу й повірив, що дурник – це український національний діяч. І байдуже, що в нього за плечима «відсидка» за шахрайство і 5 умовних років в Раді чи фальшивий бізнес. А «Національний корупус» – це партія з реальним членством і реальною ідеєю», – сказав Білецький.

«Ці люди прийшли сюди не тому, що кожен день бачать Білецького по телевізору, – продовжив націоналіст. – Вони прийшли через те, що ми, азовці, звільнили найбільше зі звільнених українських міст – півмільйонний Маріуполь. Звільнили силами 154-ох хлопців, хоча усі казали, що це не можливо. Коли реально не залишилося на фронті військ після Іловайська, коли росіяни пройшли за день 50 кілометрів, ми, азовці, у вересні 2014-го зупинили їх під Широкино. Коли Дебальцево затискали і треба було хоч якось той ворожий тиск знизити, ми, азовці, пішли в наступ на Широкино. За дві доби звільнили 5 населених пунктів, без жодного наказу Генштабу. Нам це коштувало десять вбитих за день. Ми в літку 2014-го звільнили Мар’їнку – єдине передмістя Донецька, яке донині перебуває під контролем України. Ми на кілька кілометрів заглибилися в Донецьк, і нас відтягнули винятково наказом Хомчака (командуючий сектора «Б» сил АТО, – ред.). Так от, весь мій проект – це оці речі. Тому, посмію сказати, що ці люди прийшли до залу тому, що за нами стоять діла, а не слова».

ІА "Вголос": НОВИНИ