17-річна українка приїхала на Гран Прі Загреба в якості п'ятого номера світового рейтингу. У перших трьох раундах турніру Білодід без проблем перемагала іппоном, але в півфіналі зіткнулася з серйозним опором. Чемпіонка світу-2017 і чинний другий номер світового рейтингу японка Фуна Тонако склала конкуренцію українці. У підсумку, перемогу Білодід приніс ваза-арі, при цьому в пасиві українки було два шидо (попередження).

У фіналі українка зустрілася з росіянкою Іриною Долговою (третій номер світового рейтингу) і здобула перемогу за рахунок дискваліфікації суперниці за 38 секунд до кінця зустрічі. Росіянка отримала три шидо, які привели до хансоку-маке (програш через порушення правил). Відповідно, українці був зарахований іппон і перемога в сутичці за золото.

Таким чином, Білодід виграла свій перший турнір після травми щелепи, через яку пропустила чемпіонат Європи-2018. Гран Прі Загреба є першим кваліфікаційним турніром на Олімпійські ігри-2020 року, на якому бере участь наша збірна. Набір кваліфікаційних очок відбуватиметься до 25 травня 2020 року.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ