Можна сміливо говорити, що Білорусь перетворилася на південно-західний федеральний округ Російської Федерації. Від сьогодні стратегічні бомбардувальники РФ патрулюють кордон ЄС та України. А самопроголошений диктатор Лукашенко сказав, що окремі групи мігрантів можуть бути озброєні, володіти стрілецькою зброєю і вибухівкою.

Про це повідомив Тарас Чолій, депутат Львівської обласної ради, під час прямого етеру на NTA у передачі “Говорить Великий Львів”.

Він нагадав, що за інформацією з польських джерел, в районі білоруського міста Вітебськ готуються кілька озброєних груп із так званих мігрантів.

«Бо це є не мігранти, а учасники спецоперації Кремля з дестабілізації ситуації в ЄС, випробовування на міцність НАТО», - конкретизував обранець.

Тарас Чолій звинувачує ЄС у ситуації, що відбувається на кордоні. Адже свого часу євроспільнота самоусунулись від проблем на Близькому Сході, допустила до влади в Сирії диктатора Башара Асада, який спричинив гуманітарну катастрофу у власній державі.

«Допустили Путіна панувати в Сирії і Лівії, а зараз ЄС платить за відсутність стратегічного бачення і також небажання бачити війну в Україні. Та ж Німеччина, яка дає сьогодні «добрі поради», вона не хотіла бачити війни – вона хотіла торгувати з Путіним», - пригадав депутат обласної ради.

Чолій в Україні крім політичної, економічної й коронавірсної кризи бачить ще й серйозну ситуацію на кордоні з Росією.

«Але це й нові можливості! Недавно про це засвідчив керівник Пентагону, щоб тут створити новий військово-політичний блок на протиставлення російській агресії. До НАТО нас не візьмуть, але співпраця дозволить розгорнути бригади територіальної оборони.

Польща в момент розгорнула їх в усіх прикордонних воєводствах, привела в підвищену бойову готовність. У нас міністр внутрішніх справ говорить про 8 000 особового складу МВС і прикордонників – на 1000 км. У Польщі на 300 км є 15 000 військових. Може настати такий же момент, який в нас був і в 2014 році. У мене складається враження, що люди, які керують Україною, ведуть абсолютно деструктивну роботу відносно української держави. Враження, що вони готують державу до того, щоб вона впала під майбутньою агресією РФ», - додав Тарас Чолій.

ІА "Вголос": НОВИНИ