У Мережі з’явився черговий фейк російської пропаганди щодо України, який має стосунок до Білорусі. Про це повідомляє білоруське видання «Наша ніва».

На російському «Першому каналі» до п’ятої річниці Майдану з'явився сюжет про життя України. У ролику «мешканець» Кривого Рогу на ім’я Кирило Чубенко розповідає про «жахи, які він пережив після Майдану».

«Українець» скаржиться на дорогу електроенергію, холод і відсутність перспектив у країні.

«Євромайдан не дав мені нічого. Ось, подивіться, де ми опинилися. Ми залишилися без тепла, електроенергія здорожчала, і незрозуміло, коли все це закінчиться. Як пережити зиму, як дітей відправляти в школу?!« — обурювався »Кирило Чубенко«.

Згодом російський блогер Ілля Варламов з'ясував, що »Чубенка« зіграв громадянин Білорусі Віталій Юрченко. Знайомі Юрченка підтвердили Варламову, що це справді білорус, а не житель Кривого Рогу.

Після інциденту Юрченко сам зателефонував до редакції видання «Наша ніва», щоб розповісти свою версію і вибачитися.

Білоруc розповів, що йому запропонували знятися як героя.

»Я сумнівався, але поїхав зніматися. Побоявся відмовитися«, — пояснює Юрченко.

»Я не мав ніякого морального права брати участь у цьому ролику. Це суперечить усім моїм поглядам. Мені дуже соромно«, — заявив «герой» сюжету.

Юрченко наголосив, що в ситуації зі збройною агресію Росії стосовно України »не займає нічиєї позиції«.

»Це інформаційна війна і мені соромно, що я став її частиною", — заявив він.

*На 8.32 пропагандистського відео мінчанин, титрований учасником Євромайдану Кирилом Чубенком, розповідає, що вони з котом зараз замерзають, і все це через Євромайдан:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ