Через масові протести та нестабільну політичну ситуацію у Білорусі, яка триває вже понад 2 місяці, Володимир Зеленський підписав указ про залучення білоруських IT-фахівців до України. Однак сама Білорусь назвала такі дії «недружнім і дискримінаційним», а також вручила ноту протесту.

14 жовтня Міністерство закордонних справ Білорусі викликало українського посла Ігоря Кизима через указ президента Володимира Зеленського про продовження терміну перебування білоруських IT-фахівців в Україні та вручили йому ноту протесту.

Про це повідомляє пресслужба білоруського МЗС.

Виданий українським президентом указ в Мінську назвали «недружнім і дискримінаційним», а також таким, що межує з втручанням у внутрішні справи Білорусі. У білоруському МЗС заявили, що цей указ підриває довіру у двосторонніх відносинах.

«Через це українській стороні рекомендують вжити заходів щодо дотримання взятих на себе договірних зобов'язань у відносинах з Білоруссю», – йдеться в повідомленні.

У білоруському відомстві також пригрозили Україні заходами у відповідь для захисту національних інтересів. Разом з тим у Мінську заявляють, що не мають намірів перетинати «червоні лінії».

Як відомо, МЗС Білорусі зажадав у посольств Польщі та Литви скоротити кількість дипломатів у Мінську.

ІА "Вголос": НОВИНИ