Мотострілецький батальйон та два танкових батальйони отримали завдання висунутися в райони, які межують з державним кордоном України.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«Мотострілецький батальйон та два танкових батальйони отримали завдання висунутися в райони, які межують з державним кордоном України», - заявив він.

Своєю чергою, на території Київської області на одному з важливих державних об’єктів критичної інфраструктури відбулось тренування з підрозділами, які здійснюють охорону та оборону зазначеного об’єкта".

За словами командувача, Сили оборони також відпрацювали елементи протидії висадці повітряного десанту та диверсійно-розвідувальних груп противника в район об’єкта критичної інфраструктури – нанесення вогневого ураження силами мінометної та артилерійської батарей, взяття противника в кільце, переправи через водну перешкоду, відбиття масованої атаки безпілотних летальних апаратів та повне знищення противника всіма наявними засобами.

Наєв вважає, що в ході візиту президента РФ Володимира Путіна до Білорусі йшлося про залучення збройних сил Білорусі до війни проти України, зокрема на суходолі.

Нагадаємо, що аналітики Інституту вивчення війни (ISW) оцінюють повторний наступ росіян з білоруської території як малоймовірний, але можливий.

ІА "Вголос": НОВИНИ