Україна має власні БТРи, але вони просто не запущені.

Більшість техніки, яка була задіяна у параді з нагоди відзначення 30-річчя Незалежності України, є радянською.

Про це в ефірі проєкту «Говорить великий Львів» на телеканалі NTA заявив міністр закордонних справ України (2014-2019 рр.), співзасновник Центру національної стійкості і розвитку Павло Клімкін.

«Більшість техніки, яка була задіяна у параді з нагоди Дня Незалежності, є радянською. Їй точно є 30 років. Так, у нас є власні БТРи, але ж багато зразків просто не запущені», – заявив ексміністр.

Разом з тим він зауважив, що фінансування параду до Дня Незалежності не було прозорим.

«Ми навіть це не можемо зробити. Але, якщо ми дійсно хочемо стати країною, яку поважають так як українців, якщо ми хочемо бути членами ЄС і НАТО, ми маємо бути зрозумілими самі для себе і робити те, що буде зрозуміле нам і нашим партнерам, а не займатися слоганами, що у нас є парад і що ми хочемо домовитися з Путіним », – підкреслив Павло Клімкін.

Нагадаємо, у вівторок, 24 серпня з нагоди відзначення 30-річчя Незалежності України у Києві відбувся святковий парад. Детальніше про парад до Дня Незалежності читайте у матеріалі: «Український парад до Дня Незалежності. Найцікавіше і грандіозне, що побачать українці».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ