Проект заяви запропонував до порядку денного депутат обласної ради від ВО «Свобода» Михайло Нискогуз на сесії 25 квітня 2017 року.

Як наголосив Михайло Нискогуз, за рік прем’єрства Гройсмана, попри його заяви про успіхи, Україна ще більше занурилася в кризу.

«У результаті «антикорупційних реформ» Гройсмана у 2017 році Україна посіла перше місце за рівнем корупції серед 41 країни. По суті, не відбулося жодної реформи в газовій сфері, а було лише підвищення тарифів, яке стало ударом для українців. Про боротьбу з виведенням капіталу в офшори та проведенням деолігархізації у владі взагалі не згадують.

Уряд взяв курс на знищення малого і середнього бізнесу. Наприклад, запроваджено драконівські штрафи на неофіційну зайнятість - до 320 тисяч гривень за недопуск до перевірки. Підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн стало тягарем для бізнесу через підвищення податків, які прив’язані до мінімальної зарплати», - йдеться в документі.

Водночас депутат нагадав про меморандум з МВФ, який підписав уряд і тим самим взяв на себе зобов’язання запровадити продаж сільгоспземлі, підвищити пенсійний вік, продати державні стратегічні підприємства, встановити абонплату за приєднання до газових мереж та інше.

«Знову псевдореформи ляжуть тягарем на плечі українців. Відповідальні за таку ситуацію - прем’єр-міністр Гройсман та його уряд», - йдеться в заяві.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ