Володимир Зеленський продовжує утримувати лідерство в президентському рейтингу. Але опитані громадяни у своїй більшості не підтримують висунення його кандидатури на другий термін.

Про це свідчать дані нового опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Президентський рейтинг За чинного президента наразі готові проголосувати 27,3% респондентів - серед тих, хто визначився з вибором і збирається голосувати.

На другій сходинці - Петро Порошенко, якого готові підтримати 14,6%.

Також у трійці лідерів - Юлія Тимошенко із результатом у 11,9% голосів.

Четверте місце з приблизно однаковою підтримкою ділять Ігор Смешко (9,5%) та Юрій Бойко (9,2%).

При цьому в ході опитування з'ясувалося, що попри лідерство в рейтингу Володимира Зеленського, більшість респондентів - 54,5% - заявили, що не підтримують його балотування на другий термін.

За повторне висунення кандидатури Зеленського на наступних президентських виборах - 37% опитаних.

До слова, на пресконференції у 2021 році Зеленський заявив, що його рішення щодо балотування на другий термін збігатиметься з бажанням суспільства.

Рейтинг партій У партійному рейтингу, зазначають в КМІС, одразу три партії мають підтримку в межах статистичної похибки, тому однозначно визначити лідера не можна.

«Можемо говорити, що є три партії, які мають приблизно однакову підтримку і лідирують на виборах», - зауважують автори дослідження.

Судячи з результатів, за пропрезидентську «Слугу народу» готові проголосувати 17,7% опитаних - серед тих, хто визначився з вибором.

За «Європейську солідарність» Петра Порошенка свій голос готові віддати 15,4% респондентів, за «Опозиційну платформу - За життя» - 14,7%. Трохи менший результат у «Батьківщини» - 13,9%.

Окрім них, п'ятивідсотковий бар'єр також долають партії «Сила і честь» Ігора Смешка (8%), «Українська стратегія Гройсмана» (5,8%) та Радикальна партія Олега Ляшка (5%).

Опитування проводилося з 27 травня по 1 червня по всій території України, окрім Криму та тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

ІА "Вголос": НОВИНИ