На КПВВ «Чонгар» біля анексованого Криму затримали колишнього учасника батальйону «Сомалі» бойовиків «ДНР», який «служив» під керівництвом нині вбитого ватажка бойовиків Михайла Толстих, більш відомого як «Гіві».

Як повідомили в Прикордонслужбі, мешканець Луганщині 1972 року народження в 2014 році на запрошення знайомого вступив до батальйону «Сомалі», яким тоді керував нині убитий «Гіві».

«Отримавши позивний «Чингіз» і маючи відповідний досвід, йому доручили завдання опікуватися підготовкою особового складу для несення служби на контрольно-пропускних пунктах так званих «республік». Через деякий час розчарувався у службі та ідеях фейкових республік, тому звільнився та працював в м. Алчевськ охоронцем», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що потім чоловік поїхав у пошуках роботи до Москви, а затримали його, коли він їхав з російської столиці через анексований Крим до Києва.

Затриманому оголошено підозру за статтею 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу.

ІА "Вголос": НОВИНИ