Столичні правоохоронці викрили підпільне виробництво «липових» дипломів, посвідчень та навіть COVID-сертифікатів і негативних ПЛР-тестів.

Про це йдеться на сайті Київської міської прокуратури.

Відомо, що підпільну організацію створила група осіб в місті Кам’янець-Подільський Хмельницької області.

З'ясувалось, що в так званій «друкарні» виготовляли документи про вищу освіту, сертифікати, свідоцтва, атестати та додатки до них, сертифікати про вакцинування від COVID-19, довідки про негативні результати ПЛР тестів тощо. При цьому «липові» документи містили голографічні захисні елементи.

Замовлення на виготовлення підроблених документів можна було зробити через інтернет.

Під час обшуків було вилучено значну кількість дипломів з елементами голографічного захисту, різноманітні посвідчення, у тому числі співробітників поліції та преси, мокрі печатки Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я Республіки Білорусь, сертифікати про вакцинування від COVID-19 та негативні результати ПЛР тестів, велику кількість зразків голограм тощо.

Також правоохоронці знайшли три ноутбуки з відомостями про спілкування з клієнтами, зразками дипломів, програмними засобами для виготовлення документів, 15 мобільних телефонів, на яких також виявлено листування із клієнтами, одноразові сім-картки, чорнові записи та обладнання.

Організатора підпільного виробництва вже затримали. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ