Біля Ходорова, що на Львівщині, планують побудувати сміттєпереробний полігон. Однак категорично проти його зведення місцеві мешканці. Юристи ж кажуть про численні порушення природоохоронного законодавства.

Про це йдеться у програмі «Правда. Наживо»

За словами мешканця Ходорова, пана Миколи, який часто любить відпочивати біля озера, його улюблене місце може перетворитися на смітник.

Після числених протестів місцевих жителів, влада Ходорова таки провела громадські слухання, на яких мав бути присутній і забудовник. Однак він проігнорував їх.

Сміттєпереробний полігон мав би зводити ТзОВ «ДВ Вейст Ресаклінг». Жителі нарікають, що місцева влада на його боці.

«Громадськість про це (будівництво полігону. - ред) ніхто не попереджав. Просто виставили рішення на своєму сайті. А ми ж прості люди - ніхто не відслідковує, що відбувається у міській раді», - скаржаться жителі.
Окрім того юристи заявляють, що забудовники і місцева влада порушують закони.
«Вони порушують природоохоронне законодавство. Погоджуючи сміттєвий полігон, порушують державні норми, які забороняють будувати на болотистих територіях, фальсифікують дані документів», - заявила юрист Оксана Іванців.
За словами заступниці міського голови Ходорова Анастасії Батирник, для того, щоб переконати громаду не протестувати проти сміттєвого полігону, організують ще одне громадське слухання.

Саме на ньому має остаточно вирішитися питання, чи будуватимуть його біля Ходорова на визначеному місці, а чи шукатимуть якісь альтернативні варіанти.

ІА "Вголос": НОВИНИ